案例详情 / Case Details
合肥万科时代之光售楼处
分享到:
案例详情

设计理念 Design idea:


万科滨湖售楼处项目位于合肥滨湖新区,紧邻庐州大道与南京路。地处绿水青山环绕的现代名城,更是几经风霜的鱼米之乡。


设计师充分结合建筑灰空间的特点,入口处的整片外墙采用大片无色透明玻璃,不仅让室内空间的通透感达到了极致,还让一楼入口的空间得到了更好的缓冲。门厅天花采用木色为基调,再配以利落的黑色雨滴灯,与大厅空间内部两面的灰色云形图案大理石电梯隔墙交相呼应,不免让人想起庐江边上渔火星渚的场景,而中式的对称手法让整个空间显得更为干净素雅。


沿着一楼步梯徒步而上,二楼入口的销售台也是设计师稍费心力的一笔。二楼地面以淡灰色大理石做铺陈,销售台沿用一楼白色素纹大理石做外包,背景墙以一副淡色山水风景为饰,与销售台正上方的极简船型装饰灯相结合,又是一番旖檀风过一船香的景象。


步入模型区,模型台上空,圆形的吊灯由天花延伸而下,无疑成为了整个二楼空间的视觉焦点。而设计师的灵感来源于寻常渔翁的鱼篓,除了强大的视觉冲击之外更寓意着对丰收富足的期许。


紧接模型区的是完全开敞的洽谈区。大面的落地玻璃窗通过零分割的空间设置更好的达到了采光效果,也将室外的自然风光巧妙地沿用到室内装饰当中,再从软装中加入淡蓝色为点缀,让整个室内空间的色彩更为丰富精彩。在洽谈区的尽头,设计师运用水吧台酒柜的设置实现了整个二楼空间上首尾呼应,与前端鱼篓状视觉焦点相结合,既体现了整个二楼空间的节奏层次,亦不失流畅和完整。


此外,设计师将儿童活动区设置在了洽谈区的一侧,采用通透的玻璃做分割,在保留了空间的安静素雅的同时,也让客户能够及时安心的观察到孩子在活动区的一举一动。


在整个设计中,设计师以灰为底,以木为主,以蓝为缀,为客户营造了一个雅致内敛却也不失趣味的空间体验,而在这片历经历史洗礼的土地上,仍保有一醉卧斜阳的情怀。


Hefei Vanke Sales Center is located in Binhu New Area, Hefei City, close to Luzhou Avenue and Nanjing Road. It is located in the modern city which surrounded by green mountains , even is a fertile place.


The designer fully integrates the characteristics of building gray space, the entire exterior wall of the entrance uses a large colorless transparent glass, not only to let the indoor space reached extreme, but also let the space of the first floor entrance has a better buffer. Hall ceiling adopts wood color as the keynote, coupled with neat black raindrops lights, and the elevator with the two sides of the gray cloud pattern marble wall in the hall space inside. They set each other by a wall, inevitably reminding of the scene by the Lu River.


Walking into the model area, the circular chandelier is extended from the ceiling down over the model station. It will undoubtedly become the visual focus of the second floor space. But the designer's inspiration comes from the usual fisherman's basket, in addition to a strong visual impact, but also implies a rich harvest of expectations.


Following the model area is a completely open discussion area. Large surface of the window gets a better lighting effect through the zero partition of the space, will also cleverly take the natural outdoor scenery to the interior, and then add light blue color to soft decoration for the embellishment, so that the entire interior space colors will be richer. At the end of the discussion area, designers use the water bar set to achieve the entire floor space’s set for the whole second floor, and combine with the front-end visual focus, not only reflects the rhythm of the second floor space level, without losing the smooth and complete.


Throughout the design, the designer uses gray as the bottom color, wooden as the main, blue for the decoration, to create a taste of introverted but also the interesting space experience for the customer.